MODUL DE LUCRU HIBRID PREIA CONTROLUL (FIE CĂ ÎȚI PLACE SAU NU)
Încercarea companiilor de a-și readuce angajații la birou, invitându-i să redescopere cu nostalgie “cultură corporate”, ne aduce în punctul reconfigurării modului în care percepem relația pe care o avem astăzi, cu muncă și cu angajatorul.
Grija pentru job și reflecția asupra relației angajat-angajator au devenit o preocupare constantă. Întrebări precum “de ce facem ceea ce facem?”, respectiv “aducem un impact pozitiv prin ceea ce facem, în lume?” au început să își facă simțită prezența în mințile noastre. Și pe bună dreptate, după doi ani de pandemie plini de restricții de toate felurile era aproape inevitabil să nu se întâmple acest lucru.
A devenit flexibilitatea cel mai râvnit beneficiu?
Flexibilitatea, un concept care înainte de luna martie a anului 2020 a jucat un rol semi-obscur în grila de beneficii oferite de companii (industria IT făcând excepție, binențeles) a câștigat simpatie și popularitate într-un timp relativ scurt. Astăzi, când modul de lucru hibrid câștigă tot mai mult teren și cu reprezentanții generației Z luând cu asalt piața muncii, flexibilitatea reprezintă mai mult decât un moft de IT-ist, ea devenind un fel de superputere, de care companiile se folosesc pentru a-și păstra relevanța în fața candidaților.
Potrivit celui mai recent studiu publicat de Microsoft, Work Trend Index 2022, apărut la jumătatea lunii martie 2022 (și făcând referire la Generația Z), “flexibilitatea, mobilitatea și libertatea oferită de antreprenoriat nu sunt negociabile” și “Tendințele generației Z de a reacționa atunci când o companie postează pe LinkedIn, dacă această menționează conceptul de “flexibilitate” este mult mai mare (77%) raportat la generația Millennials (30%).” Flexibilitatea le dă angajaților libertatea de a-și defini propriul stil de lucru, în baza unui set de valori bine fundamentat, axat în primul rând, pe transparență și pe încredere. Și dacă tot am adus în discuție ideea “încrederii”, intenția că oamenii fac lucrul corect ar trebui să fie aspectul esențial pe care angajatorii îl au în vedere atunci când adoptă modul de lucru hibrid.
Ce reprezintă “flexibilitatea” pentru tine, în raport cu munca și cum se adaptează compania ta la modul de lucru hibrid?
NEWSROOM
💡 HIGHLIGHTS
Gabriela Drăghia, Co-Founder Pluria, explică în cadrul emisiunii “Conectat la România” (PRO TV), de ce flexibilitatea este esențială și ce a determinat ascensiunea conceptului “work from anywhere”. Vizionează intervenția Gabrielei, aici.
Tudor Armand Ciuleanu,CEO and Founder la RebelDot, Co-Founder la The Bridge, Co-Founder la Visidot App & Investor: “Asta e una din chestiile de bază în RebelDot… suntem transparenți”. În acest episod, Tudor vorbește deschis și asumat despre transparența ca valoare organizațională fundamentală, feedback, loialitate și leadership.
Ștefana Sopco, Head of Content Marketing la Smartflow: “Să pui munca pe primul loc, de frică, este foarte toxic. Tu ești pe primul loc.” Ștefana vorbește onest și asumat despre toxicitatea relațiilor management-angajați la locul de muncă, structuri organizationale plate, medii de lucru orientate către creștere și despre flexibilitate.
În prezent, există foarte multe spații dedicate coworkingului pe tot globul și se preconizează că numărul lor va ajunge la peste 40000 până în anul 2024.
Experţii HR atrag atenţia că sindromul boreout poate declanșa aşa numitul „prezentism”, respectiv actul salariaţilor care continuă să lucreze ca simplă măsură performativă, în ciuda nivelurilor reduse de productivitate sau a consecințelor negative.
Știm din multe cercetări că nivelurile ridicate de expunere media, mai ales atunci când este repetitivă, tind să fie asociate cu suferința psihologică…”
“Cu totul altceva e să poți sta mai mult în fiecare țară și să lucrezi remote de acolo: ai timp să cunoști viața locală mai îndeaproape și să călătorești în timpul liber și da, îți rămâne destul timp și pentru a lucra.”
Hybrid work(s) with Pluria 🚀
Împreună implementăm soluția potrivită pentru munca hibridă în compania ta.